Office_1

Office A _Άστρος Αρκαδίας 2009

Λεπτομέρειες

Η εταιρία σκυροδέματος είχε ανάγκη από τρεις χώρους γραφείων : Γραμμετέως, λογιστή και διευθυντή. 

Ένα ισόγειο κτήριο σχεδιάστηκε στην ΒΔ πλευρά του οικοπέδου ώστε να είναι ορατό από την κεντρική είσοδο και να μην εμποδίζει την κίνηση των μηχανημάτων-οχημάτων.

 

Το ισόγειο πρίσμα διαπερνάτε κατακόρυφα από έναν τοίχο και χωρίζετε σε δύο όγκους. Με αυτόν τον τρόπο διαχωρίζονται και οι λειτουργίες των κύριων χώρων (γραφεία) από τους βοηθητικούς (wc,κουζίνα, αποθήκη).

Τα σκαλοπάτια τα οποία οδηγούν στην στάθμη +0.50 μ. πακτώνονται στον κατακόρυφο τοίχο εκφράζοντας τη διάθεση για απομάκρυνση από το έδαφος η οποία γίνεται αντιληπτή και στον όγκο των γραφείων. 

 

Πιο συγκεκριμένα :

Τα τοιχία της θεμελίωσης του όγκου γραφείων, εισέχουν του περιγράμματος κατά 50 εκ. και υψώνονται από το επίπεδο +0.00 κατά 50 εκ.  παίζοντας το ρόλο ενός βάθρου. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η εντύπωση πως ο όγκος των γραφείων αιωρείται ενώ ο όγκος των βοηθητικών χρήσεων εδράζεται απευθείας  στο έδαφος.  

Η ανεπίχριστη πλάκα που στεγάζει τον ημιυπαίθριο χώρο διαπερνά τον τοίχο και συνδέει τους δύο όγκους ενώ αποτελεί και εμβληματικό στοιχείο λόγω της φύσεως της επιχείρησης.

Τα στενά ανοίγματα ύψος 2.20 μ. σαν κατακόρυφες σχισμές στους βοηθητικούς χώρους , τονίζουν τη διαφοροποίηση μεταξύ όγκων και χρήσεων. Τα γωνιακά ανοίγματα στο γραφείο της διεύθυνσης προδίδουν τον εξωστρεφή χαρακτήρα του κτηρίου και τη διάθεση για επαφή με τα όσα συμβαίνουν έξω.  

Αρχιτεκτονική μελέτη: Φούφα Βάλια

Υπηρεσία
Αρχιτεκτονική
Κτηριακές εγκαταστάσεις
Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός